Zuid-Afrika

Zuidelijk Afrika

In 2017 heb ik met ons gezin een kampeer rondreis door Zuidelijk Afrika gemaakt. We begonnen in Kaapstad (Zuid-Afrika) om via Namibië en Botswana te eindigen bij de Victoria watervallen in Zimbabwe. Het werd een fantastisch ervaring.

Zuid-Afrika

Zwartvoetpinguin

ZWARTVOETPINGUÏN

Maskerbuulbuul

MASKERBUULBUUL

Kaapse Wever

KAAPSE WEVER

Zwaluwstaart Bijeneter

ZWALUWSTAART BIJENETER

De Zwartvoetpinguïn of Brilpinguïn is de enige pinguïn die broedt in Afrika. Deze soort komt enkel voor langs de Zuid-Afrikaanse en Namibische kust.

De Maskerbuulbuul is een vogel uit de familie van de buulbuuls. Maskerbuulbuuls leven in de buurt van water. Zij leven monogaam en zijn erg agressief tegen andere mannetjes. 

De Kaapse Wever is een zangvogel. Kaapse Wevers hebben een zeer beperkt verspreidingsgebied. Zij zijn endemisch en komen dan ook alleen voor in Zuid-Afrika. 

De Zwaluwstaart Bijeneter is een bijeneter die voorkomt op de savannes van Afrika. In het Zuid-Afrikaans heet de vogel Swaelstertbyvreter

Olifant

AFRIKAANSE OLIFANT

Giraffe

ANGOLA GIRAFFE

Springbok

SPRINGBOK

Zebra

STEPPE ZEBRA

Namibië

Namibië

 Het tweede land waar we doorheen reisden tijdens onze kampeerreis was Namibië. Namibië is qua landoppervlakte het 34ste grootste land van de wereld. We verbleven enkele dagen en nachten in één van de grootste natuurparken van Afrika,
het Etosha Nationaal Park.

Vale Toerako

VALE TOERAKO

Schildraaf

SCHILDRAAF

Struisvogel

STRUISVOGEL

Roodsnavel Frankolijn

ROODSNAVEL FRANKOLIJN

De Vale Toerako is een vogel uit de familie van de Toerako's. Deze vogels worden ook wel bananeneters genoemd.

De Schildraaf of Witborstraaf behoort tot de familie van de kraaiachtigen en leeft in Afrika. In het Nederlands wordt deze kraaiachtige schildraaf genoemd ondanks het feit dat de vogel meer lijkt op een kraai.

De Struisvogel is een Afrikaanse loopvogel. Het is de grootste en zwaarste nog levende vogel en de snelste loopvogel ter wereld. De struisvogel is nauw verwant aan andere grote loopvogels, zoals de nandoes en emoes.

Frankolijnen is een geslacht van vogels uit de familie van de fazantachtigen Frankolijnen zijn hoenders die sterk lijken op patrijzen. Ze zijn echter slanker en de snavel en de nek zijn langer.

Neushoorn

NEUSHOORN

Afrikaanse gestreepte grondeekhoorn

AFRIKAANSE GESTREEPTE GRONDEEKHOORN

Zadelrug Jakhals

ZADELRUG JAKHALS

Cheetah

CHEETAH

Botswana

Botswana

Botswana was het derde land wat we aan deden. Hier overnachten we onder andere één nacht in een pub tentje in de Okavango delta. De Okavango delta is de delta van de Okavango rivier. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld. 

We bezochten in Botswana ook het Chobe National Park.

Afrikaanse Gaper

AFRIKAANSE GAPER

Zuidelijke Geelsnaveltok

ZUIDELIJKE GEELSNAVELTOK

Groenstaart Glansspreeuw

GROENSTAART GLANSSPREEUW

Hamerkop

HAMERKOP

De Afrikaanse Gaper is een grote waadvogel uit de familie van de ooievaars. Hij leeft in natte, open gebieden die wetlands genoemd worden, ten zuiden van de Sahara.

De Zuidelijke Geelsnaveltok is een middelgrote vogel uit de familie van de neushoornvogels die in Zuidelijk Afrika leeft. Het is een wijd verspreide vogel, die goed tegen een droge omgeving kan.

De Groenstaart Glans-spreeuw is een vogelsoort uit de familie van de spreeuwen. De vogels zijn 21 tot 24 cm lang. Het zijn betrekkelijk grote, overwegend blauwgroen gekleurde glansspreeuwen. 

De Hamerkop is een Afrikaanse watervogel. Het is de enige soort in de familie van de hamerkoppen. De hamerkop dankt zijn Afrikaanse naam aan de vorm van zijn hoofd. Het is een standvogel.

Jachtluipaard

LUIPAARD

Blauwe Gnoe

BLAUWE GNOE

Zebramangoeste

ZEBRAMANGOESTE

Oryx Antilope

ORYX ANTILOPE