Appelvink

Even voorstellen

Ik ben Anton de Koning.
Geboren en getogen in het mooie Scherpenzeel, gelegen in de Gelderse Vallei. Opgesloten tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe.

Sinds enige jaren begeef ik mijzelf op het gladde ijs van de natuurfotografie, vooral mijn liefde voor vogels probeer ik op de gevoelige plaat vast te leggen. Al van kinds af aan ben ik gefascineerd door de verscheidenheid in kleuren en soorten van vogels. Van de immens grote zeearend met een vleugelspanwijdte van 200 tot 250 cm en een gewicht van 3 tot 7,5 kg tot aan het slechts 8,5 centimeter grote goudhaantje met een gewicht van 4 tot 7 gram.

 

Als hobby natuurfotograaf loop ik soms hele dagen rond te sjouwen met mijn Canon 7D Mark II camera met Sigma 150-600 mm objectief. Als het uiteindelijk lukt om de foto te maken welke ik voor ogen heb geeft dit een voldaan gevoel. En wanneer dit niet het geval is heb ik vaak wel een mooie natuurbeleving gehad. Om de beelden die ik maak niet alleen voor mijzelf te houden en anderen ook toegang te kunnen geven en mee te laten genieten van wat de natuur maar vooral de vogels ons te bieden heeft heb ik deze website in het leven geroepen. Daarnaast geef ik door regelmatig een blog te schrijven iedereen een inkijk in mijn fotografie en natuur belevenissen.


Veel plezier bij het lezen van mijn blogs en het kijken naar mijn foto's.