Heggenmus

In de media

Mijn foto's worden ook wel eens "geleend".
Zo gebruikte o.a. Vogelbescherming, Natuurmonumenten en GaiaZoo mijn beelden. Op deze pagina geef ik een kleine opsomming.

9 december 2023, Interview Barneveldse Krant.

Op zaterdag 9 december stond er mooi interview over mijn hobby en over het door mij uitgebrachte boek "Ik zag nog niet de Andesconder" in de huis aan huis editie van de Barneveldse krant. Diezelfde week werd het interview ook geplaatst in de Scherpenzeelse krant.

Barneveldse Krant
Barneveldse Krant

5 januari 2023, Agenda Natuurmonumenten 2023.

In november kreeg ik bericht van Natuurmonumenten dat een foto van mij ingezonden via de foto van de maand van een Sneeuwgors opgenomen is in de nieuwe agenda van Natuurmonumenten 2023. De betreffende foto staat afgebeeld in de agenda bij week 2. Een goed begin van het jaar dus.

De Agenda van Natuurmonumenten met de IJsvogel op de omslag.

Natuurmonumenten

De afbeelding van de Sneeuwgors zoals afgedrukt in de agenda.

Mijn originele foto van de Sneeuwgors.

4 januari 2022, Scherpenzeelse Krant.

In de Scherpenzeelse Krant van 4 januari werd een kort artikeltje geplaatst over de Roodborst. De foto geeft een Roodborst in winterse omstandigheden weer. 

Roodborst

Het betreffende artikel met afbeelding van de Roodborst.

18 december 2021, Interview in de Heuvelrug Totaal.

In december 2021 stond er in de Heuvelrug Totaal een mooi interview met mij. De Heuvelrug Totaal is een begrip in de regio. Dit huis aan huis magazine verschijnt zes keer per jaar in Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Maarn, Maarsbergen, Amerongen, Leersum, Doorn en Overberg. Treffend, interessant, maar ook luchtig. De perfecte mix van advertenties en redactie. Dit kleurrijke magazine valt bij 22.000 adressen op de deurmat.

Heuvelrug Totaal

Klik op het artikel om naar de Facebook pagina van Heuvelrug Totaal te gaan.

9 november 2021, Scherpenzeelse Krant.

In de Scherpenzeelse Krant van 9 november werd midden in de paddenstoelen tijd een kort artikeltje geplaatst over het Oorzwammetje. De foto werd genomen tijdens een excursie met de fotowerkgroep van het IVN Barneveld. 

Oorzwammetje

Het betreffende artikel met afbeelding van het Oorzwammetje

5 oktober 2021, Agenda Natuurmonumenten 2022.

Begin oktober kreeg ik bericht van Natuurmonumenten dat een foto van mij ingezonden via de foto van de maand van een Ringmus opgenomen is in de nieuwe agenda van Natuurmonumenten 2022. De betreffende foto staat afgebeeld in de agenda bij week 47.

Natuurmonumenten

10 september 2021, Foto van de Maand, Vogelbescherming Nederland.

Een door mij ingezonden foto van een jonge Havik op Texel werd door de jury van Vogelbescherming Nederland tot "Foto van de Maand - Augustus" gekozen.  Vervolgens werd er een interview met mij op de website van Vogelbescherming geplaatst.

Anton de Koning

Klik op het artikel om naar het volledige interview op de website van Vogelbescherming Nederland te gaan.

19 juni 2021, Barneveldse Krant.

Fotograferen vanuit een schuilhut. Kees van Reenen journalist van de Barneveldse Krant schreef hier een mooi artikel over.

Anton de Koning

Artikel in de Barneveldse Krant.

11 mei 2021, Barneveldse Krant.

De leden van de fotowerkgroep van de natuurvereniging IVN Barneveld kozen een bijdrage van het vrouwtje van de Roodpootvalk als foto van de maand. Deze werd geplaatst op 11 mei in de Barneveldse Krant.

Roodpootvalk

Natuurfoto van de maand: de Roodpootvalk.

4 mei 2021, Scherpenzeelse Krant.

In de Scherpenzeelse Krant van 4 mei werd een kort artikel geplaatst over het nestgedrag van de Koolmees Dit is te volgen via de "Beleef de Lente" webcam van de Vogelbescherming. Het artikel werd begeleid door één van mijn foto's.

Koolmees

Nestgedrag van Koolmees via webcam te volgen.

30 maart 2021, Scherpenzeelse Krant.

In de Scherpenzeelse Krant van 30 maart werd een kort artikel geplaatst over de Grote Bonte Specht in het park bij Huize Scherpenzeel. Uiteraard mocht een mooie foto van de specht niet ontbreken.

Grote Bonte Specht

Grote Bonte Specht laat weer van zich horen.

27 maart 2021, Barneveldse Krant.

In de zaterdageditie van de Barneveldse Krant van 27 maart werd een foto van een Sperwer van mij gebruikt bij een artikel over een Sperwer die in Stroe bij iemand in de tuinvijver een Houtduif deed verdrinken.

Barneveldse Krant

Sperwer laat duif verdrinken.

13 maart 2021, Barneveldse Krant.

In de zaterdageditie van de Barneveldse Krant van 13 maart werden twee van mijn foto's gebruikt bij een artikel over één van de fanatiekste vogelaars van Nederland, Sven Valkenburg. De Vuurgoudhaan en de Appelvink moesten er aan geloven.

Sven Valkenburg

Verrekijker mee naar de supermarkt.

23 februari 2021, Scherpenzeelse Krant.

De Scherpenzeelse Krant plaatste bij een artikel over wintervoedselakkers een foto van mij van een jagende Blauwe Kiekendief. De foto is genomen langs de Laagerfseweg in de gemeente Woudenberg.

Scherpenzeelse Krant

Wintervoedselakker lokt zeldzame (blauwe) kiekendief.

Scherpenzeelse Krant

Klik op de foto voor koppeling naar het betreffende artikel op de website van de Scherpenzeels Krant.


5 november 2020, Vogelbescherming Nederland.

Meerdere keren ben ik voor de Boerenzwaluwen in de Arkemheen polder bij Nijkerk op pad geweest. De Vogelbescherming heeft één van deze foto's gebruikt voor het artikel over de desastreuze achteruitgang van de boerenlandvogels.

Boerenzwaluw

Klik op de foto voor koppeling naar het betreffende artikel op de website van Vogelbescherming Nederland.

27 augustus 2020, Vogelbescherming Nederland.

De Vogelbescherming gebruikte mijn foto van een Roodborsttapuit voor haar sociale media. De bewuste foto had ik in het voorjaar genomen in de Flevopolder, juist op het moment dat het koolzaad in bloei stond.

Roodborsttapuit

Klik op de foto voor koppeling naar het betreffende artikel op de website van Vogelbescherming Nederland.

2 februari 2020, Dierenpark GaiaZOO Kerkrade.

Dierenpark GaiaZOO uit het Limburgse Kerkrade gebruikte een door mij in hun park genomen foto van de Griel voor een Instagram bericht. Vanwege een stage van onze jongste zoon hadden we een bezoek aan dit park gebracht. Uiteraard had ik mijn camera mee genomen.

Griel

Klik op de foto voor koppeling naar de foto op het Instagram account van GaiaZOO.