Madagaskar

Madagaskar & Mauritius

In augustus 2019 hebben we een reis van noord naar zuid Madagaskar gemaakt. Een schitterend eiland met hele speciale natuur en heel veel endemische soorten. Maar ook een eiland waar de natuur heel erg onder druk staat.

Gebandeerde Grondscharrelaar

GEBANDEERDE GRONDSCHARRELAAR

Bensch' Monias

BENSCH' MONIAS

Madagaskar Honingzuiger

MADAGASKAR HONINGZUIGER

Madagaskar Wever

MADAGASKAR WEVER

De Gebandeerde Grond-scharrelaar is een vogel uit de familie van de grondscharrelaars. Deze soort is endemisch op Madagaskar.

Bensch' Monias is een vogel uit de familie van de steltrallen. De vogel werd in 1903 door twee Franse ornithologen voor het eerst geldig beschreven. Het is een kwetsbare en endemische vogelsoort op Madagaskar.

De Madagaskar Honingzuiger is een zangvogel uit de familie van de honingzuigers. Deze soort telt drie ondersoorten.

De Madagaskar Wever is een kleine vogel die voorkomt op Madagaskar. Het vogeltje is ongeveer tien cm lang. Het is een veel voorkomende soort in bossen, graslanden en gecultiveerde gebieden.

Ringstaartmaki

RINGSTAARTMAKI

Zwartkopmaki

ZWARTKOPMAKI

Verreaux's sifaka

VERREAUX'S SIFAKA

Indri

INDRI

Milne Edwards sifaka

MILNE-EDWARDS SIFAKA

Grijze Halfmaki

GRIJZE HALFMAKI

Mauritius

Mauritius

Na onze rondreis over Madagaskar zijn we aansluitend vanuit Itafy via de hoofdstad van Madagaskar Antananarivo naar Mauritius gevlogen. Op dit tropische eiland hebben we nog vijf dagen van de zon genoten. Voor mij nog een mooie gelegenheid om weer wat plaatjes te schieten.

Roodoorbuulbuul

ROODOORBUULBUUL

Grote Textor Wever

GROTE TEXTOR WEVER

Treurmaina

TREURMAINA

Zebraduifje

ZEBRADUIFJE

De Roodoorbuulbuul is een zangvogel uit de familie van de buulbuuls (Pycnonotidae). De soort komt van nature voor in Zuid- en Zuidoost-Azië en delen van China.

De Grote Textor Wever is een vogel in de familie van de wevers (Ploceidae). Leden van de wevers staan bekend om de vernuftige, uitgebreide en vaak min of meer hangende nesten die ze maken.

De Treurmaina ook wel Indische Maina, Herdermaina of Treurspreeuw is een zangvogel uit de familie van de spreeuwachtigen. De vogel heeft een groot verspreidings-gebied dat zich dankzij introducties door de mens steeds verder uitbreidt.

Het Zebraduifje is een oorspronkelijk soort uit Zuidoost-Azië, maar is elders op de wereld uitgezet en verwilderd. De Zebraduif heeft een enorm groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering.

Madagaskar Tortel

MADAGASKAR TORTEL

Sint Helenafazantje

SINT HELENAFAZANTJE

Waterval Mauritsius

WATERVAL MAURITIUS

Seven Coloured Earth Mauritius

SEVEN COULORED EARTH

Indische Oceaan

INDISCHE OCEAAN (1)

Indische Oceaan

INDISCCHE OCEAAN (2)