Namibië

Namibië

 Het tweede land waar we doorheen reisden tijdens onze kampeerreis was Namibië. Namibië is qua oppervlakte het 34ste grootste land van de wereld. We verbleven enkele nachten in één van de grootste natuurparken van Afrika,
het Etosha Nationaal Park.

Vale Toerako

VALE TOERAKO

Schildraaf

SCHILDRAAF

Struisvogel

STRUISVOGEL

Roodsnavel Frankolijn

ROODSNAVEL FRANKOLIJN

VALE TOERAKO


De Vale toerako (Corythaixoides concolor) is een vogel uit de familie van de Toerako's. Deze vogels worden ook wel bananeneters genoemd.

SCHILDRAAF

De Schildraaf of Witborstraaf (Corvus albus) behoort tot de familie van de kraaiachtigen en leeft in Afrika. In het Nederlands wordt deze kraaiachtige schildraaf genoemd ondanks het feit dat de vogel meer lijkt op een kraai.

STRUISVOGEL

De Struisvogel (Struthio camelus) is een Afrikaanse loopvogel. Het is de grootste en zwaarste nog levende vogel en de snelste loopvogel ter wereld. De struisvogel is nauw verwant aan andere grote loopvogels, waaronder de nandoes en emoes.

 ROODSNAVEL FRANKOLIJN


Frankolijnen (Francolinus) is een geslacht van vogels uit de familie fazantachtigen Frankolijnen zijn hoenders die sterk lijken op patrijzen. Ze zijn echter slanker en de snavel en de nek zijn langer. Ze zijn tussen de 31 en 42 cm lang.

Neushoorn

NEUSHOORN

Afrikaanse gestreepte grondeekhoorn

AFRIKAANSE GESTREEPTE GRONDEEKHOORN

Zadelrug Jakhals

ZADELRUG JAKHALS

Cheetah

CHEETAH