Mauritius

Mauritius

Na onze rondreis over Madagaskar zijn we aansluitend vanuit Itafy naar Mauritius gevlogen. Op dit tropische eiland hebben we nog vijf dagen van de zon genoten. Voor mij weer een mooie gelegenheid om wat plaatjes te schieten.

Roodoorbuulbuul

ROODOORBUULBUUL

Grote Textor Wever

GROTE TEXTOR WEVER

Treurmaina

TREURMAINA

Zebraduifje

ZEBRADUIFJE

De Roodoorbuulbuul is een zangvogel uit de familie van de buulbuuls (Pycnonotidae). De soort komt van nature voor in Zuid- en Zuidoost-Aziƫ en delen van China.

De Grote Textor Wever is een vogel in de familie van de wevers (Ploceidae). Leden van de wevers staan bekend om de vernuftige, uitgebreide en vaak min of meer hangende nesten die ze maken.

De Treurmaina ook wel Indische Maina, Herdermaina of Treurspreeuw is een zangvogel uit de familie van de spreeuwachtigen. De vogel heeft een groot verspreidings-gebied dat zich dankzij introducties door de mens steeds verder uitbreidt.

Het Zebraduifje is een oorspronkelijk soort uit Zuidoost-Aziƫ, maar is elders op de wereld uitgezet en verwilderd. De Zebraduif heeft een enorm groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering.

Madagaskar Tortel

MADAGASKAR TORTEL

Sint Helenafazantje

SINT HELENAFAZANTJE

Waterval Mauritsius

WATERVAL MAURITIUS

Seven Coloured Earth Mauritius

SEVEN COULORED EARTH

Indische Oceaan

INDISCHE OCEAAN (1)

Indische Oceaan

INDISCCHE OCEAAN (2)