Spreeuw

Spreeuwen

Spreeuw

Spreeuw
Spreeuw
Spreeuw
Spreeuw
Spreeuw
Spreeuw
Spreeuw

Spreeuwen zijn nog zeer talrijk, maar hun aantallen nemen snel af. Na de broedtijd verzamelen Spreeuwen zich op grote slaapplaatsen. In het najaar komen er vanuit Noord- en Midden-Europa ook veel vogels naar onze omgeving. Rond de slaapplaatsen vormen zich dichte wolken van tienduizenden Spreeuwen die prachtig op en neer 'golven' in de lucht.


Voor meer informatie over de Spreeuw:

Zwarte Spreeuw

Zwarte Spreeuw
Zwarte Spreeuw
Zwarte Spreeuw
Zwarte Spreeuw
Zwarte Spreeuw
Zwarte Spreeuw

De Zwarte Spreeuw leeft in de buurt van menselijke nederzettingen en tuinen, soms ook in olijvenboomgaarden. Het verspreidingsgebied van de Zwarte Spreeuw sluit in het noorden aan op dat van onze gewone Spreeuw. Deze soort is op het Iberisch Schiereiland en aan de noordwestkust van het Afrikaanse continent een standvogel. Deze foto’s zijn gemaakt in de Extremadura. (2021)

Voor meer informatie over de Zwarte Spreeuw: